Всесвітня рада церков засудила війну рф проти України та закликала до припинення вогню

Всесвітня рада церков засудила війну рф проти України та закликала до припинення вогню

Укрінформ
Всесвітня рада церков засудила розпочату рф війну проти України, закликала до її припинення, а також до негайного припинення вогню та переговорів для забезпечення стійкого миру.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві за результатами засідання центрального комітету Всесвітньої ради церков (ВРЦ) у Женеві 15-18 червня 2022 року.

«Центральний комітет ВРЦ повторює заклик глобального товариства церков, представлених у ВСЦ, до припинення цієї трагічної війни, до негайного припинення вогню, щоб зупинити смерть і руйнування, а також до діалогу та переговорів для забезпечення стійкого миру», - йдеться в заяві.

Читайте також: Зеленська просить Всесвітню раду церков допомогти в організації гумкоридорів

Центральний комітет ВРЦ висловив жаль з приводу «незаконної та невиправданої війни» проти народу та суверенної держави України, зростання кількості загиблих, руйнувань і переміщень, ескалації конфронтації в усьому світі, збільшення ризику голоду в регіонах світу з небезпекою продовольства, економічних труднощів і посилення соціальної та політичної нестабільності в багатьох країнах унаслідок цієї війни.

«Війна несе вбивства та інші жахливі наслідки, несумісна з самою природою і волею Бога щодо людства та проти наших фундаментальних християнських та екуменічних принципів, і відкидає будь-яке зловживання мовою релігії та владою для виправдання збройної агресії», - йдеться в документі.

Читайте також: У Нью-Йорку відслужили панахиду за полеглих під час російської війни українців

Центральний комітет ВРЦ закликав всі сторони в конфлікті поважати принципи міжнародного гуманітарного права, зокрема щодо захисту цивільного населення та цивільної інфраструктури, а також гуманного ставлення до військовополонених.

«Ми закликаємо до обміну військовополоненими та тілами загиблих комбатантів між двома сторонами», - йдеться в заяві.

Також ВРЦ звернулася до виконуючого обов’язки генсека організації з проханням очолити делегацію «Паломництва справедливості та миру» до Києва та москви, для зустрічі з керівництвом церков та з’ясування, що сприяє миру та що необхідно для спонукання урядів до негайного припинення вогню та мирних переговорів.

Читайте також: Ні шамани, ні гундяєви не врятують путіна - Кислиця

Як повідомлялося, 31 травня Верховна Рада звернулася до Ради національної безпеки і оборони України з вимогою застосувати персональні санкції проти восьми церковних діячів російської православної церкви, які підтримують війну проти Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-