Зеленська просить Всесвітню раду церков допомогти в організації гумкоридорів

Зеленська просить Всесвітню раду церков допомогти в організації гумкоридорів

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська закликала Всесвітню раду церков стати посередником в організації гуманітарних коридорів в Україні та вплинути на структури, від яких залежить їх робота.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Закликала Раду з її колосальним авторитетом стати посередником в організації справжніх гуманітарних коридорів. Та вплинути на організації, від яких це залежить, щоб вони також стали до роботи, а не спостерігали осторонь!», - йдеться в повідомленні.

За її словами, Рада повинна знати, що в Україні вже понад 100 загиблих дітей, які лежать у тимчасових похованнях на своїх подвір’ях і в братських могилах.

«Розстріляні на блокпостах разом із батьками, посічені уламками снарядів на рідних подвір’ях, завалені уламками власних будинків, змучені через недоїдання, зневоднення та відсутність медичної допомоги», - уточнила перша леді.

Вона додала, що в Україні є міста-мученики: Маріуполь, Суми, Охтирка, Харків, Буча, Гостомель, Ворзель, Ізюм, Волноваха: «Тисячі українців шукають родичів, які не виходять звідти на зв'язок. І ця невідомість – найстрашніша».

Всесвітня рада церков (The World Council of Churches; ВРЦ) — міжнародна екуменічна організація, заснована в 1948 в Амстердамі, у яку входить 348 християнських церков різних традицій; одна з міжхристиянських організацій, що є провідним осередком екуменічного руху. 

Як повідомлялось, 24 лютого 2022 року президент росії володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-