Другий тур виборів у Франції: ЗМІ прогнозують перемогу пропрезидентській коаліції

Другий тур виборів у Франції: ЗМІ прогнозують перемогу пропрезидентській коаліції

Укрінформ
Французькі соціологічні інститути у перших оцінках результатів голосування у другому турі парламентських виборів віддають перемогу пропрезидентської коаліції “Разом”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, за даними телеканалу France 24, пропрезидентська коаліція “Разом” отримає 224 депутатські мандати, об’єднання лівих NUPES — 149, третє місце віддають ультраправому “Національному об’єднанню” Марін Ле Пен — 89 мандатів, “Республіканці”, за прогнозом, здобудуть 78 мандатів.

Водночас Le Figaro повідомляє, що за оцінками Ifop Fiducial, коаліція «Разом» отримає у новому парламенті від 210 до 250 місць, NUPES — від 150 до 180 місць, “Національне об’єднання” - 80 — 100 місць, “Республіканці” - 60 — 70 місць.

Читайте також: У Франції сьогодні починається другий тур парламентських виборів

Телеканал BFMTV презентує дані соціологічної служби Elabe, згідно з якими пропрезидентська коаліція “Разом” у другому турі парламентських здобуде від 205 до 235 мандатів у Національній асамблеї, об’єднання лівих NUPES — від 170 до 190 мандатів, “Національне об’єднання” - від 75 до 95 мандатів, “Республіканці” - 60 - 75 мандатів.

Остаточні результати другого туру парламентських виборів після підрахунку голосів будуть оприлюднені на сайті Міністерства внутрішніх справ Франції.

Для перемоги кандидата у другому турі необхідно, щоб він отримав відносну більшість, тобто найбільшу кількість голосів у порівнянні з іншими кандидатами в окрузі.

Читайте також: Розслідування воєнних злочинів росіян: Франція відправить в Україну мобільну ДНК-лабораторію

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня у Франції проходив другий тур парламентських виборів. Французи обирали депутатів до нижньої палати парламенту - Національної асамблеї.

Перший тур відбувся 12 червня. За його результатами, найвищий результат здобула пропрезидентська коаліція “Разом”, яка набрала 25,75% голосів виборців і мінімально випередила «Новий народний екологічний і соціальний союз» (NUPES), очолюваний Жан-Люком Меланшоном, який отримав 25,66%. Третє місце з 18,68% голосів посіло “Національне об’єднання” ультраправої Марін Ле Пен.

На 577 депутатських місць претендували 6293 кандидати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-