У Франції сьогодні починається другий тур парламентських виборів

У Франції сьогодні починається другий тур парламентських виборів

Укрінформ
Цієї неділі, 19 червня, у Франції триватиме другий тур парламентських виборів: французи обирають депутатів до нижньої палати парламенту - Національної асамблеї.

Як повідомляє французький Департамент правової та адміністративної інформації, для громадян Франції, які проживають за кордоном, другий тур було призначено на суботу для американського континенту та неділю для решти світу, передає Укрінформ.

Зазначається, що у день голосування виборці можуть прийти на виборчу дільницю з 8:00 до 18:00 (якщо не буде спеціального рішення префектів про продовження часу голосування), як зазначено в указі від 25 квітня 2022 року про скликання виборців на вибори депутатів Національної асамблеї.

Для перемоги кандидата в депутати необхідно, щоб він отримав відносну більшість, тобто найбільшу кількість голосів у порівнянні з іншими кандидатами в окрузі.

Читайте також: Франція готова надати Україні додаткові САУ «Цезар» - Макрон

Результати другого туру парламентських виборів будуть поступово доступні після закриття голосування та підрахунку голосів на сайті французького Міністерства внутрішніх справ.

21 червня стане останнім днем повноважень Асамблеї, обраної у 2017 році. Вона поступиться місцем новообраним депутатам, які засідатимуть з вівторка, 28 червня.

Як повідомляв Укрінформ, перший тур парламентських виборів у Франції відбувся 12 червня.

Найвищий результат отримала пропрезидентська коаліція “Разом”, яка набрала 25,75% голосів виборців і мінімально випередила «Новий народний екологічний і соціальний союз» (Nupes) очолюваний лівим Жан-Люком Меланшоном, який отримав 25,66%. Третє місце з результатом 18,68% голосів посіло “Національне об’єднання” ультраправої Марін Ле Пен.

Читайте також: Макрон телефонує путіну лише після погодження із Зеленським

Список кандидатів на парламентські вибори, які представляли різні політичні партії та об’єднання, містив 6 293 особи на 577 депутатських місць.

Головна інтрига цих виборів - чи вдасться президенту Еммануелю Макрону втримати переконливу більшість у Національній Асамблеї, щоб зберегти всю повноту влади?

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-