Макрон телефонує путіну лише після погодження із Зеленським

Макрон телефонує путіну лише після погодження із Зеленським

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявляє, що з росією потрібно мати діалог з певних питань.

Про це Макрон заявив на спільній пресконференції з канцлером Німеччнини, прем'єр-міністром Італії, президентом Румунії та президентом України у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібно з певних питань мати канал діалогу з росією, от хоча би з питань продовольчої безпеки. І якщо ми можемо отримати певні дипломатичні зрушення, ми повинні робити все від нас залежне», - сказав він.

Макрон підкреслив, що всі розмови щодо України з президентом росії володимиром путіним він проводив лише зі згоди Президента України Володимира Зеленського. «Щоб я напряму дзвонив путіну, це кожен раз президент Зеленський давав мені згоду на такий контакт», - сказав він.

За словами Макрона, наразі ситуація цього не дозволяє, але, можливо, в наступні дні виникнуть нові ситуації, «коли це буде треба, коли такий канал буде корисним, і треба буде продовжувати ці дискусії».

Президент Франції вкотре наголосив, що Україна повинна виграти цю війну. «Але потім все одне доведеться говорити з росіянами», - додав він.

«Так чи інакше, ми знаємо, що зрештою ця дискусія повинна відбутися... І я думаю, що та роль, яку грає Франція, може бути корисною», - сказав Макрон.

Він також відзначив, що у міжнародному просторі лунають «дуже радикальні фрази щодо росії», але, на його переконання «вони нікому не йдуть на користь». При цьому він зауважив, що іноді «фрази вириваються з контексту і перекручуються».

Читайте також: Макрон підтвердив існування обмежень на постачання Україні літаків і танків

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція і Німеччина не вимагатимуть від України якихось поступок для переговорів з росією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-