Розслідування воєнних злочинів росіян: Франція відправить в Україну мобільну ДНК-лабораторію

Розслідування воєнних злочинів росіян: Франція відправить в Україну мобільну ДНК-лабораторію

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявляє, що міжнародне правосуддя повинно виконати свою роботу з розслідування воєнних злочинів росіян в Україні.

Про це він сказав на спільній пресконференції з Канцлером Німеччнини, Прем'єр-міністром Італії, Президентом Румунії та Президентом України у Києві, передає кореспондент Укрінформ.

Макрон наголосив, що воєнні злочини, які були скоєні в Україні, не повинні залишитися безкарними, і Франція була однією з перших країн, яка надіслала своїх фахівців для збору доказів і документування цих злочинів, щоб дати хід кримінальному розслідуванню.

Фото: ОП

“Я щойно оголосив Президенту Зеленському, що найближчим часом буде передана мобільна лабораторія для аналізу ДНК — це буде дуже важливий інструмент для складання доказів”, - сказав Макрон.

Читайте також: Воєнні злочини рф: в Україні зареєстровано понад 17,5 тисячі випадків

Він підкреслив, що інші країни також мобілізують додаткову підтримку для того, щоб “було зроблено все необхідне, і щоб Міжнародний кримінальний суд і міжнародне правосуддя виконали свою роботу”.

“На противагу псевдопроцесам, які нагадують найтемніші часи нашої історії, ми протиставляємо легітимність права”, - наголосив Президент Франції.

Читайте також: Україна сама вирішуватиме, коли і на яких умовах припиняти війну — Макрон

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччнини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув президент Румунії Клаус Йоганніс.

У рамках візиту в Україну вони відвідали Ірпінь, де побачили наслідки агресії російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-