У Туреччині відбудуться міжнародні авіаційні навчання із залученням елементів НАТО

У Туреччині відбудуться міжнародні авіаційні навчання із залученням елементів НАТО

Укрінформ
У Туреччині відбудуться міжнародні навчання Anatolian Eagle-2022, в яких візьмуться участь підрозділи ВПС та ВМС ЗС Туреччини, ВПС Азербайджану, Великої Британії, Пакистану, Йорданії, будуть залучені елементи НАТО, ще 13 країн доєднаються як спостерігачі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на профільне видання SavunmaSanayiST.

«Міжнародні навчання Anatolian Eagle-2022 проходитимуть з 20 червня по 1 липня 2022 року на базі 3-го головного реактивного командування у Конії. У навчаннях візьмуть участь Азербайджан, Британія, Йорданія, Пакистан, повітряні та військово-морські сили Туреччини та елементи НАТО», - повідомляє видання.

Крім того, міжнародні тренування Anatolian Eagle-2022 будуть проводитися разом з одними із навчань НАТО Ramstein DUST-2022/2 (RADU 22-2).

Читайте також: Тайвань підняв винищувачі, реагуючи на китайські літаки, що ввійшли в зону його ППО

Спостерігачів на навчання направлять Болгарія, Чад, Ефіопія, ПАР, Грузія, Катар, Північна Македонія, Косово, Лівія, Малайзія, Туніс, Узбекистан та Оман.

Ціль проведення навчань - підвищення рівня оперативної підготовки льотчиків, персоналу протиповітряної оборони та диспетчерів, випробування та розробка спільних і комбінованих методів дій, мінімізація втрат у реальних оперативних умовах та максимізація ефективності виконання завдань у середовищі, що наближене до реальних операцій.

Як повідомляв Укрінформ, у травні-червні у Туреччині відбувалися військові навчання EFES-2022 за участю представників 37 країн. У навчаннях було залучено понад 10 тисяч військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-