У Туреччині завершилися військові навчання за участю представників 37 країн

У Туреччині завершилися військові навчання за участю представників 37 країн

Відео
Укрінформ
У Туреччині відбулися військові навчання EFES-2022 за участю представників 37 країн. У навчаннях було задіяно понад 10 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення Міністерства національної оборони Туреччини у Твіттері.

«Навчання EFES-2022 за участю 37 дружніх і союзних країн, в яких було задіяно понад 10 тисяч військовослужбовців, було успішно завершено відповідно до плану. Вітаємо весь особовий склад, який взяв участь у навчаннях», - повідомило Міноборони.

Навчання EFES-2022 тривали протягом місяця на заході Туреччини, на полігоні неподалік Ізміру. З поміж більше, ніж 10 тисяч військовослужбовців, 1100 представляли збройні сили різних країн світу. Метою навчань було відпрацювання взаємодії підрозділів різних країн світу, підвищення підготовки до сценаріїв війни.

Серед країн, що направили на навчання своїх спостерігачів - США, Великобританія ФРН, Австрія, Латвія, Азербайджан, Франція, Грузія, Угорщина, Казахстан, Узбекистан та інші.

У навчаннях вперше було задіяно дрон-камикадзе Kargı турецької розробки, призначений для ураження радарів, інтегрованих у системи ППО, а також ЗРК противника.

Читайте також: Навчання НАТО Baltops розпочинаються з відзначення 500-річчя шведського флоту

Як повідомляв Укрінформ, у травні військові кораблі ВМС Туреччини і Канади - фрегати Barbaros та Monreal - провели військово-морські тренування у Середземному морі.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-