Китай воліє підтримувати росію та повторює її пропаганду - Держдеп

Китай воліє підтримувати росію та повторює її пропаганду - Держдеп

Укрінформ
Китай продовжує стояти на боці росії, яка вчинила повномасштабне вторгнення в Україну, - попри заяви Пекіна про намір зберігати нейтралітет у цій ситуації.

Про це завив на пресбрифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Попри те, що ми чуємо від Китаю про його позицію уявного нейтралітету, він все ж таки зробив свій вибір», - сказав офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що вже понад три місяці минуло від початку вторгнення рф в Україну, і Китай воліє залишатися на боці росії - попри звірства, насильства та вбивства мирних людей російськими військами, а також попри виклики глобальній продовольчій безпеці.

«Китай продовжує повторювати російську пропаганду, що дуже тривожно», - зауважив Прайс. Він пояснив, що китайська сторона «відлунює і поширює» чітку й дуже небезпечну брехню росіян на багатьох фронтах. Крім того, зазначив речник Держдепу, Китай та росія й надалі ухиляються від своїх зобов'язань постійних членів Ради Безпеки ООН.

Читайте також: Китай і росія заблокували нові санкції РБ ООН проти Північної Кореї

«Той факт, що КНР багато в чому досі заперечує звірства, що мають місце в Україні, ті звірства, які ми бачили на власні очі завдяки повідомленням багатьох ЗМІ, я думаю, це говорить про партнерство та вибір, який зробив Китай», - підкреслив Прайс

Він також задав телефонну розмову Сі Цзіньпіна й володимира путіна, що відбулася напередодні.

«Ця позиція заявленого нейтралітету з боку КНР є не більше ніж пустою заявою», - резюмував представник Держдепартаменту США.

Читайте також: росія може стати васалом Китаю – експерт

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього тижня міністр оборони Китаю заявив, що НАТО має домовлятися з росією, аби припинити війну в Україні. Водночас він заперечив, що Пекін має союз із москвою, назвавши відносини двох країн «партнерськими».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-