У Канаді продали церкву, гроші віддадуть потерпілим від домагань священників

У Канаді продали церкву, гроші віддадуть потерпілим від домагань священників

Укрінформ
Будівля церкви у канадському місті Сент-Джонс (провінція Ньюфаундленд і Лабрадор) пішла з молотка - виручені гроші отримають потерпілі від сексуальних домагань з боку священнослужителів.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Комплекс базиліки - одна із близько двох десятків будівель, якими володіє Римо-католицька єпископальна корпорація Сент-Джонса, і які продаються для виплати мільйонних відшкодувань жертвам сексуальних домагань конгрегацією Братів християн в колишньому сиротинці Маунт-Кашель”, - ідеться у матеріалі.

Зазначається, що церква, яка пішла з молотка, була “знаковою частиною історії Сент-Джонса”. За понад 3 млн дол будівлю придбала католицька група, яка має намір врятувати її від забудовників.

Читайте також: У Франції католицька церква виплатить компенсації дітям-жертвам домагань священників

Про сексуальні домагання священників до мешканців сиротинця Маунт-Кашель у провінції Ньюфаундленд і Лабрадор стало відомо в середині 1970-х. Після тривалого розслідування та судових процесів релігійну конгрегацію Братів християн, які опікувалися сиротинцем, на початку 1990-х було визнано винною у численних злочинах, в тому числі сексуальних. Жертвам присудили значні компенсації, для виплат яких конгрегація мусить розпродувати своє майно.

Фото: Heather Barrett/CBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-