США ввели санкції проти двох екстремістів «російського імперського руху»

США ввели санкції проти двох екстремістів «російського імперського руху»

Укрінформ
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти двох ключових членів етнічно мотивованого насильницького екстремістського угруповання «російський імперський рух (RIM)» через їхню активну участь у підготовці терористичних актів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського відомства, оприлюдненому в середу, передає Укрінформ.

Зокрема, до списку санкцій внесений представник RIM у Європі Станіслав Шевчук, який активно «виступав від імені RIM у європейських країнах» та відвідував США з метою розширення контактів із правими екстремістськими групами.

Читайте також: Байден продовжив на рік санкції проти білорусі

Крім того, обмеження введені проти Олександра Жучковського, який мешкає в росії. Він займався збором фінансів, а також вербуванням нових членів для екстремістської організації. Жучковський викладав у навчальному центрі «Партизан» у Санкт-Петербурзі, де учасники проходять підготовку для здійснення актів тероризму й насильства.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти росії

У цьому зв’язку також зазначається, що «російський імперський рух» займався збором коштів з наміром створити глобальну мережу насильницьких угруповань, які сприяють екстремістським поглядам та підривають демократичні процеси. У Міністерстві фінансів США підкреслили, що RIM та його прихильники продовжують сприяти загарбницькій війні рф в Україні.

Як повідомлялося, уряд США у квітні 2020 року вніс угруповання «російський імперський рух» до списку міжнародних терористичних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-