Треба бути чесними: Європа фінансує війну росії проти України – Шварценеггер

Треба бути чесними: Європа фінансує війну росії проти України – Шварценеггер

Укрінформ
Своїми десятками мільярдів євро, сплаченими росії за енергоносії, Європа фінансує російську війну проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив голлівудський актор та колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер під час свого онлайн-виступу у вівторок на кліматичній конференції «Австрійський всесвітній саміт».

«Лиш погляньте на трагедію України. Ми усі шоковані тим, що бачимо в новинах кожного вечора. Але давайте будемо чесними, давайте будемо чесними самі з собою: 1300 ракет, які росія випустила на українські міста у перші два місяці війни, коштують 7,7 млрд євро. Це багато. Але за той же період Європа відправила росії 44 млрд євро за паливо», - заявив Шварценеггер.

За його словами, росіяни раді тому, що європейці, по суті, оплачують їх загарбницьку війну проти України.

«Звичайно, росіяни засмучені тим, що вони втрачають своїх солдатів, так багато техніки, літаків та всі інші речі. Але вони говорять: «Ей, щонайменше, нам не треба платити за цю війну. Європейці нам шлють гроші – вони платять за війну». Як на це не подивитися: на наших руках кров, тому що ми фінансуємо війну. Ми маємо припинити обманювати самих себе», - заявив Шварценеггер, який є уродженцем Австрії.

Він зазначив, що наразі є «всі необхідні технології, щоб залишити невідновлювальні енергоносії у минулому». «Ми в боргу перед українськими дітьми, які ростуть у бомбосховищах. Ми в боргу перед самими собою. Ми повинні зробити все можливе, щоб позбутися залежності від викопного палива», – додав актор та політик.

Читайте також: Ембарго на російський газ буде дуже складним рішенням - посол Польщі

Як повідомляв Укрінформ, раніше Центр досліджень енергетики та чистого повітря (CREA) підрахував, що росія отримала 93 млрд євро ($98 мільярдів) від експорту викопного палива за перші 100 днів повномасштабної російської війни в Україні.

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія.

Фото: Getty/Bauer-Griffin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-