росія заборонила в'їзд 49 британським журналістам і керівникам оборонних компаній

росія заборонила в'їзд 49 британським журналістам і керівникам оборонних компаній

Укрінформ
МЗС рф опублікувало «чорний список» з 29 британських журналістів і 20 осіб, пов'язаних з оборонним комплексом Британії.

Про це повідомив Укрінформ із посиланням на сайт МЗС рф.

Заявлено, що ці заходи вжито "у зв'язку з антиросійськими діями уряду Британії щодо запровадження персональних санкцій стосовно провідних журналістів нашої країни та керівників компаній вітчизняного оборонного комплексу".

Читайте також: Байден, Блінкен і конгресмени: росія заборонила в'їзд понад 900 американцям

На думку російського зовнішньополітичного відомства, британські журналісти, які ввійшли до списку, причетні до "навмисного поширення неправдивої ​​й односторонньої інформації про росію та події в Україні та на Донбасі" та "розпалювання русофобії в британському суспільстві". До списку потрапили журналісти Бі-бі-сі, The Guardian, Sky News, Times, Financial Times.

Також заявлено, що серед 20 осіб, пов'язаних з оборонним комплексом Британії, є ті, хто бере участь в ухваленні рішень про постачання озброєнь в Україну. При цьому МЗС рф заявляє, що цією зброєю українська сторона "вбиває мирне населення і знищує цивільну інфраструктуру" своєї країни. У списку опинилися заступник міністра оборони Джеремі Марк Квін, командувач ВМС і начальник штабу ВМС Бенджамін Джон Кі, командувач ВПС Майкл Вігстон, керівництво групи компаній BAE Systems і керівництво компанії Thales UK, три депутати Палати громад британського парламенту.

Як повідомлялося, 16 квітня влада росії заборонила в'їзд у країну главі британського уряду Борису Джонсону та ще 13 політикам і міністрам Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-