У Туреччину прибули ЗРК Patriot - ЗМІ

У Туреччину прибули ЗРК Patriot - ЗМІ

Фото
Укрінформ
Батарея систем протиповітряної та протиракетної оборони Patriot прибула з Іспанії в Мерсін, що на півдні Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на новинну платформу SavunmaSanayiST.

«10 червня логістичний корабель ВМС Іспанії YSABEL досяг порту Мерсін. Корабель доставив батарею системи протиповітряної та протиракетної оборони Patriot», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі немає інформації про те, чи батарея ЗРК прибула для оновлення старої на базі в Інджірліку, чи це додаткова батарея Patriot.

Читайте також: Швеція у відповідь на вимоги Туреччини зробила важливі кроки - генсек НАТО

Видання вказує, що ЗРК Patriot розгорнуті на півдні Туреччини з метою запобігти можливому запуску балістичної ракети з Сирії. Також на базі в Інджірліку є батарея Patriot PAC-2, але її завданням є лише захист американського контингенту в Інджірліку.

Як повідомляв Укрінформ, ЗМІ оприлюднили інформацію, що США на переговорах з Туреччиною порушили питання про можливість відправлення в Україну зенітних комплексів С-400 виробництва росії, які належать Анкарі. У Туреччині згодом заявили, що перш ніж обговорювати таку можливість, країна має отримати без будь-яких умов винищувачі F-35 та системи ППО Patriot.

Читайте також: У Туреччині завершилися військові навчання за участю представників 37 країн

Туреччина та росія уклали контракт на передачу систем С-400 на суму 2,5 млрд доларів у 2017 році. У липні 2019-го було здійснено перші поставки. Вашингтон у відповідь на купівлю Анкарою чотирьох дивізіонів С-400 виключив Туреччину з партнерів програми виробництва новітнього винищувача F-35, а також відкликав пропозицію про постачання зенітних комплексів Patriot.

Фото з сайту savunmasanayist.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-