Подібна до вторгнення рф в Україну ситуація може виникнути в Азії - міністр оборони Японії

Подібна до вторгнення рф в Україну ситуація може виникнути в Азії - міністр оборони Японії

Укрінформ
Міністр оборони Японії Кіші Нобуо вважає, що подібна до російського вторгнення в Україну ситуація може виникнути у Східній Азії, тому Японії необхідно збільшувати оборонний бюджет.

Про це він заявив на Азійському саміті з безпеки «Діалог Шангрі-Ла» у Сингапурі, передає Укрінформ із посиланням на NHK.

За словами міністра, російська агресія створює небезпеку застосування ядерної зброї і є спробою в односторонньому порядку змінити статус-кво, використовуючи військову міць.

Глава японського оборонного відомства зазначив, що вторгнення росії в Україну є страшним свідченням того, що у світі існує країна, яка вдається до таких насильницьких дій.

Читайте також: Україна пропонує Кореї долучитися до відбудови постраждалих регіонів

Кіші зазначив, що міжнародна спільнота стурбована потенційною небезпекою виникнення ситуації, подібної до вторгнення в Україну, в Індо-Тихоокеанському регіоні.

На тлі російської агресії в Україні, заяв Китаю щодо Тайваню, нарощування Північною Кореєю ядерного потенціалу, а також спільного повітряного патрулювання Китаю та росії у водах поблизу Японії та Тайваню у травні урядовець повідомив про перегляд стратегії національної безпеки Японії з метою підвищення обороноспроможності.

Читайте також: Тайвань підняв винищувачі, реагуючи на китайські літаки, що ввійшли в зону його ППО

Триденний Азійський саміт з безпеки «Діалог Шангрі-Ла» розпочався 10 червня в Сингапурі. У ньому беруть участь міністри оборони, високопосадовці у військовій сфері, виробники зброї з усього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-