Україна пропонує Кореї долучитися до відбудови постраждалих регіонів

Україна пропонує Кореї долучитися до відбудови постраждалих регіонів

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запропонував Республіці Корея долучитися про проєкту шефства над відбудовою областей або міст, які постраждали від дій російських військ.

Про це він сказав на зустрічі з парламентською делегацією Кореї на чолі з головою керівної партії «Сила народу» Лі Джун Соком, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Зазначається, що візит корейських парламентаріїв та його результати допоможуть визначити ключові напрямки для поглиблення співпраці між країнами, зокрема під час відбудови регіонів України, які зазнали величезних руйнувань унаслідок війни.

У цьому контексті Єрмак розповів про запрошення країн демократичного світу взяти шефство над тим чи іншим регіоном або містом України, яке потребує відновлення, та запропонував корейській стороні долучитися до проєкту.

Очільник ОП подякував за послідовну підтримку Кореєю територіальної цілісності й суверенітету України і наголосив, що зараз перед українцями стоїть головне завдання – перемогти у цій неспровокованій війні, яку розпочала росія.

Читайте також: Японія збільшить допомогу Україні на пів мільярда доларів

За його словами, мета України – якнайшвидше досягнення миру, оскільки що довше триває війна, то більше зростають ризики для всього світу. Водночас він акцентував на тому, що для перемоги нашій державі особливо потрібна військова допомога.

«Ми впевнені, що це буде наша перемога й перемога наших друзів і партнерів», – сказав Єрмак.

Під час зустрічі наголошувалося на важливості того, що корейська делегація особисто ознайомилася із ситуацією в Україні, відвідала Бучу та Ірпінь, де мала змогу побачити наслідки жахливих воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками.

Керівник ОП та делегація Республіки Корея також обговорили окремі перспективні напрями повоєнної співпраці, зокрема в галузі інноваційного автомобілебудування. Ці та інші потенційно цікаві спільні проєкти Єрмак запропонував обговорити під час відеоконференції за участю членів уряду та представників бізнесу двох країн.

Крім того, Єрмак поінформував про роботу, яку веде українська сторона спільно з партнерами з розробки багатосторонньої угоди щодо гарантій безпеки для України.

Як повідомлялося, 5 червня парламентська делегація Республіки Корея на чолі з головою правлячої партії “Сила народу” Лі Джун Соком відвідала Київщину. Корейські парламентарії побували на місці поховання закатованих росіянами мирних жителів у Бучі та оглянули зруйновані житлові квартали в Ірпені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-