Генсек ООН: Наслідки війни в Україні відчують усі країни світу

Генсек ООН: Наслідки війни в Україні відчують усі країни світу

Укрінформ
Наслідки війни в Україні призвели до серйозної кризи вартості життя, якої не може уникнути жодна країна чи спільнота, вважає Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив у середу на пресконференції, присвяченій презентації доповіді про вплив конфлікту на продовольчу безпеку, енергетику і фінансування у світі. Раніше він назвав цю кризу «тривимірною».

Генсек ООН зазначив, що країни повинні діяти зараз, аби врятувати життя й засоби до існування.

«Через три місяці після російського вторгнення в Україну ми стикаємося з новою реальністю, - сказав він. - Для тих, хто перебуває на місцях, кожен день приносить нові кровопролиття і страждання. А для людей у всьому світі війна загрожує безпрецедентною хвилею голоду і злиднів, соціальним і економічним хаосом».

Читайте також: Кислиця в Радбезі ООН: Будь-яка поступка агресору стане шляхом до нової війни

Крім того, криза посилює наслідки інших проблем, з якими стикаються країни, - зміни клімату, COVID-19 і нерівності в ресурсах для відновлення після пандемії, додав він.

Згідно з доповіддю, кількість людей, які відчувають гостру нестачу продовольства, зросла за два роки пандемії зі 135 млн до 276 млн. Через війну ця цифра збільшиться до 323 млн.

Відзначається, що 1,6 млрд чоловік у 94 країнах зазнають впливу щонайменше одного з аспектів кризи, близько 1,2 млрд - усіх трьох.

У документі міститься заклик до стабілізації цін на продовольство й паливо, впровадження систем соціального захисту та збільшення фінансової підтримки країн, що розвиваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-