Deutsche Bank вивіз до Німеччини сотні ІТ-фахівців із росії - FT

Deutsche Bank вивіз до Німеччини сотні ІТ-фахівців із росії - FT

Укрінформ
Німецький Deutsche Bank передислокував сотні висококваліфікованих розробників програмного забезпечення та їхні родини з росії до Берліна впродовж останніх трьох місяців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що таким чином найбільший кредитор Німеччини намається обмежити наслідки російсько-української війни для своїх ІТ-спроможностей.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну на Deutsche Bank працювали близько 1,5 тис. ІТ-фахівців у двох важливих центрах програмного забезпечення у Москві та Санкт-Петербурзі. Працівники, які становили чверть ІТ-спеціалістів інвестиційного банку, переважно відповідали за розробку та підтримку програмного забезпечення.

Читайте також: Deutsche Bank згортає бізнес у росії

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну і запровадження Заходом руйнівних санкцій проти рф Deutsche Bank запропонував своєму персоналу у росії переїхати до Німеччини. Зазначається, що близько половини співробітників пристали на пропозицію, і більшість з них уже переїхали.

Читайте також: Кулеба: На ринку рф все ще працюють 580 іноземних компаній, вісім з них – великі корпорації

Як повідомляв Укрінформ, російські IT-компанії почали звільняти або переводити на більш «низькі» посади фахівців українського походження, насамперед – співробітників, які мають доступ до критичної інфраструктури та даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-