Глава Мінфіну та керівник Netflix: росія ввела санкції ще проти 61 громадянина США

Глава Мінфіну та керівник Netflix: росія ввела санкції ще проти 61 громадянина США

Укрінформ
Російське мзс «в порядку заходів у відповідь» оголосило про персональні санкції проти 61 громадянина США – колишніх і нинішніх топ-менеджерів великих компаній та чиновників.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства.

Під санкції потрапили, зокрема, глава Мінфіну США Джанет Єллен, міністр енергетики Дженніфер Гренхольм, директор з комунікацій Білого дому Кейт Бедінгфілд та один із керівників Netflix Рід Хастінгс. Також до списку потрапили топ-менеджери компаній OneWeb, Delta Airlines, Universal Pictures, CBS, Moody's, Nasdaq.

Раніше США запровадили персональні санкції проти сотень громадян росії. Санкційний список було значно розширено після повномасштабного російського вторгнення в Україну. У списку – президент росії володимир путін і практично все вище керівництво країни.

Читайте також: Україна продовжить добиватися санкцій проти патріарха кирила - МЗС

У свою чергу, російське МЗС 21 травня опублікувало перелік громадян США з 963 осіб, яким закрито в'їзд у росію на постійній основі. Вперше стоп-лист щодо американських громадян було опубліковано російським зовнішньополітичним відомством 15 березня. Тоді до нього увійшли 13 людей, починаючи з президента Джо Байдена. Тоді ж було оголошено, що список розширюватиметься.

Читайте також: ЄС розкрив санкційний перелік: бучанські вбивці, «різник Маріуполя» та зрадники України

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-