ОПЕК+ погодилася істотно збільшити видобуток нафти, щоби знизити світові ціни на пальне

ОПЕК+ погодилася істотно збільшити видобуток нафти, щоби знизити світові ціни на пальне

Укрінформ
Країни - члени ОПЕК, а також десять країн - союзників Організації (ОПЕК+) погодилися в четвер на більше, ніж очікувалося, зростання щоденного видобутку, щоби пом’якшити наслідки від зростання цін на пальне на тлі російської війни в Україні.

Про це повідомляє в четвер за результатами зустрічі впливове видання WSJ, передає Укрінформ.

«Цей крок є зрушенням у позиції Саудівської Аравії, яка очолює Організацію країн - експортерів нафти (ОПЕК) та донедавна протистояла закликам США, Великої Британії та інших західних країн викачувати більше нафти, щоби допомогти зменшити ціновий бум внаслідок вторгнення росії в Україну», - йдеться в публікації.

Зокрема, країни - експортери нафти погодилися збільшити видобуток на 648 тис. барелів на день у липні та серпні. До цього щоденний обсяг збільшувався лише на 400 тис. барелів, що не зупинило зростання цін на нафту вище 100 доларів за барель після російського вторгнення в Україну 24 лютого.

Читайте також: Саудівська Аравія вироблятиме більше нафти, якщо видобуток рф постраждає від ембарго - FT

Це рішення було прийняте після інтенсивної дипломатії між Вашингтоном та Ер-Ріядом упродовж останніх тижнів, а також згоди США організувати візит президента Байдена до Саудівської Аравії.

Читайте також: Світ впорається із зниженням поставок російської нафти – МЕА

Як повідомлялось, до Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) входять 13 країн, які контролюють дві третини світових запасів. Водночас, ще десять країн не входять до ОПЕК, однак також є впливовими виробниками нафти. Цю групу очолює росія, і коли відбуваються спільні засідання, цей формат називають ОПЕК+. Штаб-квартира Організації країн - експортерів нафти розташована у Відні, Австрія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-