Блінкен обговорив з італійським колегою питання продовольчої безпеки через війну в Україні

Блінкен обговорив з італійським колегою питання продовольчої безпеки через війну в Україні

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з главою МЗС Італії Луїджі Ді Майо питання підтримки України на тлі російської агресії, а також заходи для зменшення впливу глобальної продовольчої кризи.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами розмови двох лідерів, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Ді Майо обговорили жорстоку й неспровоковану війну росії проти України та підтвердили відданість підтримці України й інших країн, які потерпають від наслідків війни», - зазначається в повідомленні.

Сторони також «наголосили на важливості багатосторонньої взаємодії для розв’язання глобальної продовольчої безпеки», зауважили в Держдепартаменті США.

Читайте також: Польща готова надати логістику під транспортування українського збіжжяМоравецький

Як повідомляв Укрінформ, через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче матиме наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

10 травня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що росія у великих масштабах вивозить викрадене продовольство з тимчасово захоплених територій країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-