Туреччина сьогодні проведе перемовини щодо вступу в ЄС, говоритимуть і про Україну

Туреччина сьогодні проведе перемовини щодо вступу в ЄС, говоритимуть і про Україну

Укрінформ
Туреччина та Євросоюз проведуть перемовини на високому рівні, на яких йтиметься зокрема про перспективи вступу країни в ЄС та спільні зусилля для негайного припинення війни рф проти України.

Як повідомляє Укрінформ, зустріч анонсувало МЗС Туреччини.

«У ході зустрічей (в рамках політичного діалогу високого рівня - ред.) йтиметься про перспективи вступу Туреччини в ЄС, відносин між Туреччиною та ЄС, а також регіональні та міжнародні питання», - йдеться у заяві міністерства.

Турецьку делегацію очолить заступник міністра закордонних справ та директором у справах ЄС Фарук Каймакчи та заступник міністра Седат Онал, делегацією ЄС - заступник генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності Енріке Мора та виконувач обов'язків генерального директора у справах сусідства та переговорів з питань розширення ЄС Європейської комісії Мачей Поповські.

Читайте також: Війна рф проти України вдихнула нове життя у НАТО - Ердоган

Як повідомляє Hurriyet Daily News, на переговорах, зокрема, йтиметься про російське вторгнення в Україну та спільні зусилля для його негайного припинення. Сторони також говоритимуть про ситуацію у Сирії та Лівії.

Нагадаємо, Туреччина є країною-кандидаткою на вступ до ЄС з 1999 року. Переговори, які почалися у 2005 році, були зупинені через політичні розбіжності та критику з боку Брюсселя щодо порушення в Туреччині прав людини та принципів демократії.

Фото з сайту hurriyetdailynews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-