Нідерланди хочуть збільшити витрати на оборону - ЗМІ

Нідерланди хочуть збільшити витрати на оборону - ЗМІ

Укрінформ
Нідерланди виділять на армію додаткові кошти, які використають для збільшення вогневої потужності та відновлення підрозділів підтримки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє De Telegraaf.

“Додаткові гроші, які виділять на армію, підуть на розширення вогневої потужності та відновлення підрозділів підтримки”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, було вирішено, що армія отримуватиме додатково 5 мільярдів євро на рік. Близько половини цих грошей буде витрачено на так звану крейсерську зброю, додаткові винищувачі F-35 (JSF), розширення протиповітряної оборони Patriot і нову ракетну систему, здатну вражати наземні цілі.

Читайте також: Німеччина виділить €100 мільярдів на оснащення армії

За словами джерел, йдеться про шість додаткових F-35, крім 46, які вже замовили Нідерланди. Також має бути придбано чотири додаткові дрони Reaper.

Ще 2,5 млрд євро підуть на підтримку таких підрозділів, як матеріально-технічне забезпечення та медичні війська. Після багатьох років скорочень бюджету ці частини збройних сил повинні відновитися, щоб одночасно виконувати декілька завдань.

У середу міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен представить оборонний меморандум з детальною інформацією про плани.

Читайте також: У Нідерландах відмовилися купувати російський газ за рублі

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди більше не мають змоги поставляти в Україну гаубиці Panzerhaubitzen 2000, бо інвестуватимуть у свої збройні сили.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що Нідерланди та Німеччина працюють дуже тісно в наданні Україні гуманітарної допомоги, проведенні розслідувань, а також в питанні надання озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-