В Анкарі завтра проведуть консультації щодо вступу Фінляндії та Швеції в НАТО

В Анкарі завтра проведуть консультації щодо вступу Фінляндії та Швеції в НАТО

Укрінформ
Завтра в Анкарі відбудуться тристоронні консультації щодо вступу Фінляндії та Швеції в НАТО.

Про це йдеться в пресрелізі МЗС Туреччини, передає Укрінформ.

«Консультації по заявках Швеції та Фінляндії на членство в НАТО між нашою делегацією та делегаціями Швеції та Фінляндії відбудуться в Анкарі в середу, 25 травня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що турецьку делегацію очолять речник Президента Туреччини Ібрагім Калин та заступник міністра закордонних справ Седат Онал, делегацію Швеції очолюватиме держсекретар офісу прем’єр-міністра Швеції Оскар Стенстрем, Фінляндії - постійний державний секретар МЗС Фінляндії Юкка Саловаара.

Читайте також: Фінляндія обіцяє взяти зобов'язання щодо безпеки Туреччини, коли буде в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія й Швеція 18 травня офіційно подали заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу (НАТО). Туреччина на зустрічі послів НАТО заблокувала процес опрацювання цих заявок, пояснивши свою позицію питаннями безпеки, зокрема підтримкою в країнах курдських організацій, які Туреччина та інші країни світу вважають терористичними. При цьому в Анкарі заявляють, що загалом не проти вступу Швеції та Фінляндії в НАТО.

Згодом Президент Фінляндії Саулі Нііністьо пообіцяв взяти зобов’язання щодо безпеки Туреччини, коли і якщо його країна стане членом НАТО.

Фото: eadaily.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-