Фінляндія обіцяє взяти зобов'язання щодо безпеки Туреччини, коли буде в НАТО

Фінляндія обіцяє взяти зобов'язання щодо безпеки Туреччини, коли буде в НАТО

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо пообіцяв взяти зобов’язання щодо безпеки Туреччини, коли і якщо його країна стане членом НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Виступаючи в Білому домі, де президент Джо Байден приймає лідерів Фінляндії та Швеції після їх офіційної заявки на членство в НАТО, Нііністьо сказав, що його країна вже веде дискусію щодо вирішення проблем Туреччини і що ці переговори триватимуть у найближчі дні.

«Фінляндія завжди мала хороші двосторонні відносини з Туреччиною. Як союзники по НАТО ми будемо віддані безпеці Туреччини так само, як Туреччина буде віддана нашій безпеці», - сказав Нііністьо.

Він наголосив, що Фінляндія серйозно ставиться до тероризму: «Ми засуджуємо тероризм у всіх його формах і активно беремо участь у боротьбі з ним. Ми відкриті для обговорення всіх занепокоєнь Туреччини щодо нашого членства у відкритій і конструктивній формі», - сказав він.

Минулого тижня Туреччина здивувала союзників по НАТО, виступивши проти вступу Швеції та Фінляндії і звинувативши країни в приховуванні курдських бойовиків.

Вашингтон поки що применшує заперечення Туреччини, заявляючи, що очікує вирішення цих питань.

Читайте також: Байден переконаний, що Туреччина не стане на заваді розширенню НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія й Швеція 18 травня офіційно подали заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-