Байден переконаний, що Туреччина не стане на заваді розширенню НАТО

Байден переконаний, що Туреччина не стане на заваді розширенню НАТО

Укрінформ
Президент США Джозеф Байден впевнений, що Туреччина не стане перепоною для розширення НАТО, а тому Фінляндію та Швецію таки зможуть прийняти до Альянсу.

Про це президент Сполучених Штатів заявив у розмові з журналістами 18 травня, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

На уточнювальні запитання він дав дуже коротку відповідь: "усе буде гаразд".

Читайте також: Штати готові гарантувати безпеку Фінляндії й Швеції до їх вступу до НАТО – Білий дім

Байден акцентував на тому, що рішуче підтримує заявки обох цих країн до Північноатлантичного Альянсу. На його думку, їхнє приєднання буде корисним усьому військовому об'єднанню.

"Фінляндія та Швеція є давніми, стійкими партнерами Сполучених Штатів. Приєднавшись до НАТО, вони ще більше посилять наше оборонне співробітництво", – пояснив президент США.

Читайте також: Байден особисто прискорюватиме процес вступу Фінляндії та Швеції в НАТО – Білий дім

За його словами, допомога в забезпеченні безпеки країн надаватиметься й до їхнього приєднання. Мовляв, США працюватимуть з Фінляндією та Швецією, щоб залишатися пильними щодо будь-яких загроз нашій спільній безпеці. Слід зауважити, що мовилося про це в день, коли ці країни подали заявки на членство в НАТО.

Нагадаємо: у Північноатлантичному Альянсі були впевнені, що Швеція та Фінляндія зможуть приєднатися до них у дуже короткі строки та без жодних ускладнень.

Читайте також: Туреччина заблокувала переговори про вступ у НАТО Фінляндії та Швеції - FT

Утім, Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина, яка є членом НАТО, не підтримає членство Швеції й Фінляндії в Альянсі з огляду на санкції проти його країни. Крім того, Ердоган звинуватив обидві країни в розміщенні курдських «терористичних організацій» на своїх територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-