Блінкен виступає за глобальну відповідь на продовольчу кризу, створену путіним

Блінкен виступає за глобальну відповідь на продовольчу кризу, створену путіним

Укрінформ
Реакція на нинішню глобальну продовольчу кризу, яка здебільшого була спричинена війною путіна проти України, вимагає відповіді всього світу.

Це підкреслив держсекретар США Ентоні Блінкен під час розмови у вівторок з главою МЗС України Дмитром Кулебою, повідомляє Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Глобальна криза продовольчої безпеки, яка стала результатом жорстокої війни президента путіна, потребує глобальної відповіді»,- наводить зовнішньополітичне відомство США слова Ентоні Блінкена.

У цьому зв’язку повідомляється, що сторони обговорили «потенційні можливості для експорту українського зерна на міжнародні ринки».

Читайте також: Кулеба обговорив із Блінкеном шляхи розблокування українського експорту

Крім того, лідери обсудили поточні дипломатичні зусилля щодо подолання наслідків неспровокованої й невиправданої війни росії проти України, а також притягнення кремля до відповідальності. Держсекретар США поінформував детально про закон щодо підтримки України на $40,1 мільярда, підписаний президентом Байденом 21 травня. Документ, зокрема, передбачає подальше фінансування оборонної, економічної й гуманітарної допомоги Україні, а також країнам, які постраждали від війни.

Глава Держдепу підтвердив рішучу підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України на тлі агресії москви, зауважили в американському відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, розмова глав зовнішньополітичних відомств США й України відбулася у вівторок. Кулеба подякував США за міцну підтримку України. Він також повідомив, що обговорив з Ентоні Блінкеном шляхи розблокування українського експорту й забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-