Шредер пішов із ради директорів «роснєфті»

Шредер пішов із ради директорів «роснєфті»

Укрінформ
Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер залишив посаду голови ради директорів російської державної компанії "роснєфть".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у заяві компанії.

Разом з ним раду директорів залишив також Маттіас Варніг - керуючий директор компанії Nord Stream AG, оператор газопроводу "Північний потік - 2".

ПАТ «НК «роснєфть» поінформувала, що Шредер і Варніг «повідомили про неможливість продовження своїх повноважень у Раді директорів компанії».

Компанія «з розумінням ставиться до їхнього рішення і дякує за постійну підтримку». У "роснєфті" також заявили про неоціненну роль Шредера і Варніга «у реалізації масштабних інфраструктурних проєктів росії і Німеччини, спрямованих на підвищення ефективності німецької економіки та її промисловості, благополуччя її громадян».

Читайте також: Керівництво німецьких соціал-демократів просить Шредера піти з партії

Як повідомлялося напередодні, бюджетний комітет Бундестагу відібрав у ексканцлера ФРН Герхарда Шредера (1998-2005) деякі привілеї. Зокрема, закрито офіс, який, за традицією, надають колишнім главам уряду ФРН.

Маттіас Варніг – керуючий директор компанії Nord Stream AG. Колишній співробітник Міністерства державної безпеки НДР ("Штазі").

Ця новина прийшла на тлі повномасштабної російської агресії, що триває в Україні. Проти росії в ЄС запроваджено п'ять пакетів санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-