Керівництво німецьких соціал-демократів просить Шредера піти з партії

Керівництво німецьких соціал-демократів просить Шредера піти з партії

Укрінформ
Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Саскія Ескен «просить» колишнього федерального канцлера ФРН Ґергарда Шредера залишити лави партії.

Про це вона заявила в інтерв’ю Німецькому радіо, передає Укрінформ.

«Так, він повинен», - сказала вона у відповідь на запитання ведучої, чи має намір ексканцлер і ексглава СДПН залишити партію.

«Ми чітко попросили Ґергарда Шредера відмовитися від своїх мандатів у російських корпораціях. Це було б необхідно, щоб зберегти його репутацію колишнього і колись успішного канцлера. На жаль, він не дослухався цієї поради. Протягом багатьох років Ґергард Шредер виступав лише як бізнесмен, і ми повинні перестати сприймати його як висопоставленого державного діяча, як колишнього канцлера. Він заробляє на життя, працюючи на російські державні компанії, його захист володимира путіна від звинувачень у військових злочинах є абсолютно абсурдним», - заявила Ескен.

Вона поінформувала, що на Шредера подано кілька скарг на розгляд партійного керівництва. Але для виключення з партії, за її словами, є досить серйозні перешкоди.

Наприкінці лютого голови СДПН Саскія Ескен і Ларс Клінгбейл попросили Шредера звільнитися з посади в російських державних компаніях.

Читайте також: Німецьких соціал-демократів закликали виключити Шредера з партії

Напередодні вийшло інтерв'ю Шредера американському виданню New York Times, воно викликало широкий розголос. У ньому Шредер заявив, що піде у відставку зі своїх постів, якщо президент рф путін перекриє газ для Німеччини та Європейського Союзу, однак він не очікує такого сценарію. Ексканцлер є головою наглядової ради російського державного енергетичного гіганта «Роснефть» і головою комітету акціонерів компанії «Північний потік», а також головою ради директорів Nord Stream 2 AG.

Інтерв’ю розкритикував і мер Києва Віталій Кличко, який заявив виданню Bild: «З огляду на його пропаганду Кремля, виникає питання, чому Шредер живе в Ганновері, а не в Москві».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-