Німецьких соціал-демократів закликали виключити Шредера з партії

Німецьких соціал-демократів закликали виключити Шредера з партії

Укрінформ
Прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія Хендрік Вюст, який є членом опозиційного Християнсько-демократичного союзу, зажадав від керівництва Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) почати процедуру виключення з її складу колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера.

Відповідну заяву Вюст зробив у неділю, 24 квітня, передає Укрінформ із посиланням на zn.ua.

За словами прем'єра землі, керівництво СДПН раніше говорило, що якщо Шредер триматиметься за свої посади, що добре оплачуються, в держкомпаніях президента РФ Володимира Путіна, то більше не зможе залишатися членом партії. Інтерв'ю Шредера свідчить саме про цей намір, вважає голова кабінету.

"У зв'язку з цим СДПН тепер покликана підкріпити свої слова справами", - підкреслив Вюст.

Читайте також: З офісу німецького лобіста РФ Шредера звільняються працівники - ЗМІ

Крім того, глава уряду СРВ вимагає виробити новий регламент: "Ми повинні чітко встановити, що забезпечення ексканцлерів, а також колишніх федеральних президентів може бути передбачене тільки в тому випадку - якщо їм не надходять кошти від інших держав".

Нагадаємо: NYT 23 квітня опублікувала інтерв'ю з Герхардом Шредером. У ньому ексканцлер, зокрема, заявив, що Москва не припинить постачання нафти та газу до Європи. "Цього не станеться", - вважає Шредер. Однак за такого сценарію "я піду у відставку", підкреслив він.

Читайте також: «Хто служить Путіну, шкодить країні»: німці закликали Шредера відмовитись від державних благ

Крім того, колишній глава німецького кабміну заявив, що "у довгостроковій перспективі ізолювати таку країну, як Росія, не можна – ні політично, ні економічно".

"Німецька промисловість потребує сировини, яка є у Росії. Йдеться не тільки про нафту і газ, а й про рідкісні метали. Це сировина, яку просто не можна замінити", - зазначив Шредер. Світ та процвітання Німеччини та Європи завжди залежатимуть від діалогу з РФ, заявив він.

Як повідомлялося, 77-річний Шредер вже є головою комітету акціонерів Nord Stream AG і президентом ради директорів Nord Stream 2 AG, а також головою наглядової ради російської державної енергетичної компанії «Роснефть» (з 2017 року, його переобрали на цю посаду лише на початку червня 2021 року). Напередодні стало відомо, що друга президента Росії Путіна висунули кандидатом до складу наглядової ради держкомпанії «Газпром», річні загальні збори якої заплановані на 30 червня. Шредер має замінити Тимура Кулібаєва, зятя колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Шредер є єдиним іноземним кандидатом у списку.

Читайте також: Шредер може увійти до наглядової ради Газпрому

Шредер є активним лобістом російських інтересів, він нещодавно обвинуватив Київ у «брязканні шаблями», розкритикував вимоги України щодо поставок зброї, а також давно вимагає скасування санкцій проти РФ. Експолітик до того ж звинуватив НАТО у розгортанні російських військ на кордоні з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-