Шредер може увійти до наглядової ради Газпрому

Шредер може увійти до наглядової ради Газпрому

Укрінформ
Ексканцлер ФРН Ґергард Шредер має увійти до наглядової ради Газпрому.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на програму Tagesschau телеканалу ARD.

Колишній канцлер Німеччини має отримати роботу в російському газовому бізнесі: друга президента Росії Володимира Путіна висунули кандидатом до складу наглядової ради держкомпанії «Газпром», йдеться у повідомленні. Річні загальні збори заплановані на 30 червня. Шредер має замінити Тимура Кулібаєва, зятя колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

77-річний Шредер вже є головою комітету акціонерів Nord Stream AG і президентом ради директорів Nord Stream 2 AG, а також головою наглядової ради російської державної енергетичної компанії «Роснефть».

Шредер є активним лобістом російських інтересів, він нещодавно обвинуватив Київ у «брязканні шаблями», розкритикував вимоги України щодо поставок зброї, він також давно вимагає скасування санкцій проти РФ.

Читайте також: Ексголова МЗС Австрії, яка танцювала з Путіним, увійшла до ради директорів «Роснефти»

Слід зауважити, що Шредер є членом нині правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини і багато хто в ФРН закидає соціал-демократам занадто поблажливу політику щодо Росії. Утім, нинішній канцлер, член СДПН Олаф Шольц днями різко висловився на адресу однопартійця. «Якщо я правильно розумію конституційний порядок Федеративної Республіки Німеччини, є лише один канцлер. І це я», - заявив Шольц у ефірі телеканалу ARD. Він заявив, що не просив порад у Шредера, а той їх йому не давав.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-