У Молдові відповіли захаровій на критику через протести біля посольства рф

У Молдові відповіли захаровій на критику через протести біля посольства рф

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу відреагував на заяви прессекретаря мзс рф марії захарової, яка поскаржилася на те, що співробітники російської дипмісії в Кишиневі не можуть нормально працювати через акції протесту біля посольства.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє point.md.

"Я звертаюся до всіх дипломатичних місій. Дипломати, звикніть до того, що у Молдові громадяни мають право на протест. Звикайте до того, що у Молдові будь-який громадянин може протестувати перед парламентом, урядом, президентом і навіть перед посольством. Це дуже важливо. Якщо це неможливо у вашій країні, то знайте, що у Молдові це може зробити кожен», - сказав Гросу.

Раніше захарова поскаржилася на те, що через багаторазові акції протесту перед посольством рф у Кишиневі дипмісія «не може нормально працювати».

Читайте також: Додона оштрафували за носіння георгіївської стрічки

«За бездіяльності молдавської влади протягом двох місяців щодня відбуваються антиросійські демонстрації. Ці протести впливають на діяльність дипмісії», - сказала захарова.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня посла росії в Молдові Олега Васнєцова двічі за кілька днів викликали до Міністерства закордонних справ та євроінтеграції (МЗСЄІ) через слова російського генерала про намір «отримати ще один вихід на Придністров'я».

Фото: newsmaker.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-