Посла рф викликають «на килим» у МЗС Молдови

Посла рф викликають «на килим» у МЗС Молдови

Укрінформ
Прессекретар Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції (МЗСЄІ) Молдови Даніель Воде заявив, що посла рф у Кишиневі викличуть до молдавського відомства після неприйнятної риторики офіційного представника мзс рф марії захарової.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«З огляду на неприпустимі висловлювання офіційного представника російської дипломатії на адресу глави держави, МЗСЄІ розпорядилося викликати посла російської федерації в Молдові Олега Васнєцова», - сказав Воде.

Він додав, що в заяві захарової зберігається неконструктивна та неприйнятна риторика стосовно президента Молдови, а також використання історичних подій у пропагандистських цілях.

МЗСЄІ рекомендувало російському МЗС взяти до уваги текст виступу Маї Санду, який не залишає місця для інтерпретацій.

У міністерстві наголосили, що ухвалені нещодавно у парламенті рішення є суверенним правом Молдови.

«Ми звертаємось до російської сторони і закликаємо до невтручання у демократичний, законний і внутрішній процес нашої країни», — йдеться у повідомленні.

Раніше офіційний представник мзс росії марія захарова прокоментувала рішення молдавської влади заборонити використання георгіївської стрічки та слова президента Маї Санду про «звалище історії». Захарова заявила, що відповідь росії «буде болючою».

Читайте також: У Литві забороняють публічне демонстрування георгіївської стрічки та символів V і Z

Напередодні президент Молдови Мая Санду підписала законопроєкт про заборону використання символів Z, V та георгіївської стрічки як символів військової агресії. Вона заявила, що люди, як і раніше, зможуть вшанувати пам'ять героїв, що боролися у Другій світовій війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-