Польща допоможе Фінляндії та Швеції у випадку агресії рф

Польща допоможе Фінляндії та Швеції у випадку агресії рф

Укрінформ
Польща надасть допомогу Фінляндії та Швеції, якщо вони стануть об'єктом агресії рф на етапі приєднання до НАТО.

Про це під час виступу на конференції Strategic Ark ("Стратегічний ковчег") у Польському інституті міжнародних справ у Варшаві заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би пояснити, що в разі нападу на Швецію чи Фінляндію під час їхнього вступу до НАТО Польща прийде їм на допомогу", – сказав Моравецький.

За його словами, приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО буде важливим сигналом зміцнення безпеки у Європі і серйозною поразкою для кремля.

Читайте також: Байден особисто прискорюватиме процес вступу Фінляндії та Швеції в НАТО – Білий дім

Як зазначив польський прем’єр, росію від нападів на чергові країни може відлякати лише військова спроможність інших країн і сильні санкції.

"Путін – це не тільки божевільний, яким його багато хто вважає, він добре знає, що перемога над Заходом пов'язана з його розколом, тому ми повинні бути єдиними", – констатував глава уряду РП.

Моравецький висловив думку, що у країнах східного флангу НАТО має бути створено постійні військові бази. Він додав, що Польща готова будувати такі бази, на яких би дислокувалися на постійній основі легкі підрозділи.

Читайте також: Клімкін: Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО – це капітуляція для путіна

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати підтвердили готовність підтримувати гарантії безпеки для Фінляндії й Швеції від загроз з боку росії до моменту, поки вони не набудуть офіційного членства в Північноатлантичному альянсі.

Уряди Фінляндії й Швеції 18 травня передали офіційні заявки щодо приєднання до НАТО. Для завершення цього процесу всі 30 країн-членів Альянсу мають ухвалити відповідне рішення на національному рівні.

З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-