кремль лякає світ фейком про «газовий апокаліпсис»

кремль лякає світ фейком про «газовий апокаліпсис»

Укрінформ
кремлівська пропаганда використовує ветерана американської розвідки Пола Пілара для нав’язування думки, що «приниження» росії санкціями зажене світ у газову пастку.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

ЦПД інформує: Пілар у світовому інформаційному просторі закликає країни Заходу піти на поступки росії та зупинити нову «холодну війну».

16 травня видання The National Interest опублікувало матеріал авторства Пілара під назвою «Чим може завершитися холодна війна з росією?» На його думку, «приниження» росії санкціями начебто зажене світ у газову пастку, адже саме росія «формує» світовий енергетичний порядок денний.

«Звичайно, цей матеріал активно тиражують російські медіа, додаючи вже від себе, мовляв, світ ще довго буде оговтуватися після запроваджених проти рф санкцій», - зазначили у ЦПД.

«Загалом Пілар просуває кремлівські тези в західному інформаційному сегменті понад 5 років. Періодично ветеран розвідки повідомляє «про колосальну світову підтримку путіна» та прогнозує, що усунення путіна від влади «зашкодить всьому світу», - підкреслили у ЦПД.

У ЦПД нагадали, що ворог використовує так званих іноземних експертів, щоб через них нав’язати необхідну рф думку.

Читайте також: «Азовсталь» та підрив продовольчої безпеки Заходом – які фейки поширює рф

Як повідомляв Укрінформ, у ЦПД поінформували, що російська пропаганда використовує американського історика Тома Мокаітіса для просування ідеї про проксі-війну НАТО проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-