Прокуратура Нідерландів запустила додаток з детальним оглядом доказів у справі MH17

Прокуратура Нідерландів запустила додаток з детальним оглядом доказів у справі MH17

Фото
Укрінформ
Прокуратура Нідерландів сьогодні запустила спеціальний інтерактивний додаток з детальним оглядом доказів, які свідчать про те, що четверо обвинувачених відповідальні за збиття літака рейсу МН17 та вбивство 298 людей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, з допомогою карт, фото, відео та перехоплених розмов бойовиків, викладених у додаток, усі охочі можуть скласти детальну та послідовну картину трагедії, коли 17 липня 2014 року на тимчасово окупованій частині Донецької області було збито пасажирський літак.

“Ми створили цей додаток, зокрема, щоб надати родичам загиблих можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, щоб вони мали доступне уявлення про докази, які обговорювалися в суді. Адже не всі могли стежити за кожним судовим засіданням. Матеріали справи MH17 є складними, і ця стисла цифрова версія призначена для того, щоб дати їм та зацікавленій громадськості більше інформації”, - зазначила керівник спільної слідчої групи у справі МН17 Дігна ван Бутцелар.

Читайте також: Справа МН17: нідерландські прокурори відкидають версії захисту

Зокрема серед представлених доказів детально викладено маршрут установки “Бук”, як дійшли висновку, що літак був збитий саме із російського зенітно-ракетного комплексу “Бук”, повернення його назад в росію. Ще можна не тільки побачити, де був свідок, ім’я якого засекречено під кодовим позначенням М58 у момент запуску ракети, але й завантажити малюнок, який він зробив під час допиту слідчими.

Прокуратура Нідерландів запустила додаток з детальним оглядом доказів у справі MH17

Варто зазначити, що прокуратура Нідерландів вперше виклала докази онлайн у такому великому обсязі. Однак, йдеться про матеріали не всієї справи, а лише ті докази, які вже були представлені та обговорювалися в суді.

Читайте також: Нідерландські прокурори у справі МН17 наголосили в суді на беззаперечних доказах

Як повідомляв Укрінформ, рішення у справі МН17 можуть ухвалити 17 листопада або 15 грудня 2022 року.

13 блок судових засідань проходитиме з 16 по 18 травня та 8 по 10 червня 2022 року.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Безкарність росії за збитий MH17 призвела до вторгнення в Україну - Зеленський

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої днр Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру ДНР" Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов (усі - громадяни рф), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-