Безкарність росії за збитий MH17 призвела до вторгнення в Україну - Зеленський

Безкарність росії за збитий MH17 призвела до вторгнення в Україну - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності удосконалення можливостей міжнародних інституцій у питанні притягнення до відповідальності за воєнні злочини.

Про це він заявив у зверненні до парламенту Австралії, повідомляє Укрінформ.

«Потрібно удосконалити можливості міжнародних інституцій, які створювались для відповідальності воєнних злочинців і тих, хто скоює будь-які злочинні дії, за які може покарати солідарно увесь світ, а не якась одна держава окремо. Якби це було зроблено вчасно, життя у світі стало би в рази безпечніше», - сказав Президент.

Зеленський нагадав про трагедію малазійського Боїнгу MH17, збитого російськими окупантами в небі над українським сходом, коли загинуло 298 людей.

У той же час він підкреслив, що досі не вдалося притягнути до відповідальності тих, хто спричинив цю трагедію.

«Вони переховуються на території росії. І, очевидно, отримали гарантії безпеки від російської держави. Чи виплатила росія компенсації родичам загиблих? Ні. І досі заперечує свою провину в трагедії», - зазначив Глава Української держави.

Він додав, що вже минуло вісім років, а справедливість так і не відновлена, і ніхто не знає, скільки ще часу знадобиться, щоб хоча б одна трагедія отримала гідну відповідь від міжнародної спільноти.

Водночас Президент наголосив, що непокаране зло повертається, повертається «окриленим, з відчуттям всемогутності».

«Якби світ покарав росію за те, що вона зробила у 2014 році, не було би жодного із жахіть цього вторгнення в Україну у 2022 році. Потрібно виправляти, ці страшні помилки виправляти зараз», - переконаний Зеленський.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-