Польща без зволікань підтримає вступ Швеції і Фінляндії до НАТО

Польща без зволікань підтримає вступ Швеції і Фінляндії до НАТО

Укрінформ
Польща швидко дасть згоду на вступ Швеції і Фінляндії до НАТО.

Про це в ефірі Polsat News заявив речник уряду Польщі Пьотр Мюллер, передає Укрінформ.

“Можу чітко й однозначно заявити, що Польща якомога швидше дасть згоду на прийняття Фінляндії та Швеції (до НАТО - ред.). Як тільки буде запущено відповідні процедури, до польського Сейму буде надіслано запит на згоду щодо приєднання Фінляндії та Швеції до Північноатлантичного альянсу”,- заявив Мюллер.

Він додав, що вступ цих країн до НАТО посилить безпеку Польщі.

Речник польського уряду зазначив, що польські дипломати отримали інструкції, щоб переконувати керівництво та парламенти країн Північноатлантичного Альянсу, аби ця процедура відбувалася якомога швидше.

Водночас польський урядовець висловив стурбованість негативними сигналами з боку Туреччини.

Читайте також: Клімкін: Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО – це капітуляція для путіна

“Ми розраховуємо на те, що зможемо переконати наших турецьких партнерів з Північноатлантичного Альянсу дати згоду на розширення”,- констатував Мюллер.

Як повідомлялося, Фінляндія й Швеція у середу, 18 травня, офіційно подали заявки на вступ до Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Намір урядів Фінляндії й Швеції був переважно підтриманий громадянами та всіма політичними силами в обох країнах. Свою підтримку такого кроку вже висловили більшість членів НАТО й офіційний Брюссель.

Проти вступу цих двох країн до НАТО виступила Туреччина. Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, нещодавно заявив, що Анкара не проти політики відкритих дверей НАТО, але Швеція і Фінляндія для вступу в Альянс мають припинити підтримувати курдські організації, які турки визнали терористичними, та зняти обмеження на експорт оборонної продукції до Туреччини.

Читайте також: Блінкен зустрінеться з главою МЗС Туреччини, говоритимуть про розширення НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-