роспропаганда маніпулює «розколом» урядової коаліції Болгарії - ЦПД

роспропаганда маніпулює «розколом» урядової коаліції Болгарії - ЦПД

Укрінформ
рф стверджує, ніби проросійська Болгарська соціалістична партія погрожує виходом з коаліції, якщо уряд вирішить допомагати Україні зброєю. Також нав'язується думка, що військова допомога Україні не підтримується болгарським суспільством.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Насправді уряд прем’єр-міністра Болгарії Кирила Петкова взяв курс на допомогу Україні у протидії агресії рф. Болгарія надаватиме військово-технічну допомогу у вигляді ремонту пошкодженої бронетехніки та технічного обслуговування військового спорядження.

Крім того, зазначається, що за рішенням керівництва НАТО не виключене постачання болгарської зброї до України через посередників у Чехії, Словаччині та Польщі.

Читайте також: Болгарія ремонтуватиме українську військову техніку

У ЦПД також нагадують, що після припинення постачання російського газу, понад 67% болгарів підтримали санкції Євросоюзу й НАТО проти рф та військову підтримку України.

Як відомо, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України щодня надає добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які розповсюджує російська пропаганда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-