Болгарія ремонтуватиме українську військову техніку

Болгарія ремонтуватиме українську військову техніку

Укрінформ
Парламент Болгарії у середу проголосував за надання гуманітарної, фінансової та військово-технічного допомоги Україні, включаючи ремонт української військової техніки на оборонних підприємствах країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВТА.

Рішення підтримали 200 депутатів з чотирьох партій урядової коаліції, а також колишня правляча партія ГЕРБ і «Рух за права і свободи». 16 депутатів проголосували проти.

Рішення парламенту передбачає надання уряду Болгарії мандату щодо продовження підтримки членства України в ЄС; допомогу українським громадянам, які втікають від війни; забезпечення можливостей для експорту українського зерна через порт Варна; посилення енергетичного співробітництва, зокрема, в питанні отримання електроенергії та природного газу з України; ремонт української військової техніки на оборонних підприємствах Болгарії; продовження надання гуманітарної допомоги в Україну, зокрема, медикаментів, одягу та продовольства.

Читайте також: Румунія оголосила тендер на ремонт залізничної лінії до Одещини

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-