Туреччина не підтримує ідею вступу в НАТО Швеції та Фінляндії - Ердоган

Туреччина не підтримує ідею вступу в НАТО Швеції та Фінляндії - Ердоган

Укрінформ
Туреччина не налаштована позитивно щодо вступу в НАТО Швеції та Фінляндії.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав журналістам у Стамбулі після п'ятничної молитви, повідомляє власкор Укрінформу.

«Наразі ми стежимо за подіями щодо Швеції та Фінляндії, але ми не налаштовані позитивно. Тому що раніше попередніми керівниками була зроблена помилка щодо НАТО і Греції, і ви знаєте ставлення Греції проти Туреччини в НАТО. Як Туреччина, ми не хочемо зробити помилку в цьому сенсі вдруге… На даний момент ми не можемо сприймати це позитивно», - сказав Ердоган.

Читайте також: Фінляндія вступає до НАТО через «суттєві зміни безпекового середовища» - посол

Президент Туреччини також зауважив, що у скандинавських країнах знаходять прихисток члени Робітничої партії Курдистану (PKK) та Революційної народно-визвольної партії-фронту (DHKPC).

«Скандинавські країни, на жаль, майже як пансіонати для терористичних організацій. PKK і DHKPC розташовані в Швеції та Нідерландах», - сказав Ердоган.

Читайте також: рф визнає Швецію і Фінляндію «мішенями», якщо країни вступлять до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, уряд Фінляндії в неділю планує оголосити про офіційний намір приєднатися в НАТО. У рф пригрозили, що рф визнають Швецію і Фінляндію «мішенями», якщо країни вступлять в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-