Британія запровадила санкції проти кабаєвої та двоюрідних братів путіна

Британія запровадила санкції проти кабаєвої та двоюрідних братів путіна

Укрінформ
Уряд Великої Британії у п’ятницю, 13 травня, запровадив нові обмежувальні заходи проти росії за агресію щодо України

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

«Ми викриваємо та запроваджуємо санкції проти тіньової мережі, яка підтримує розкішний спосіб життя путіна, та посилюємо тиск на його найближе оточення. Ми будемо продовжувати запроваджувати санкції проти всіх тих, хто сприяє агресії путіна та доки Україна не переможе», – заявила глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Зазначається, що розкішний спосіб життя путіна регулярно демонструється у ЗМІ, зокрема з російським лідером пов'язують яхту вартістю в 566 млн фунтів стерлінгів і «палац» вартістю в 1 млрд дол., який офіційно належить його близькому соратнику Аркадію Ротенбергу (проти нього вже були запроваджені санкції у грудні 2020 року).

Читайте також: путін має зазнати поразки в Україні – глава МЗС Британії

При цьому члени сім’ї путіна становлять основний контингент його найближчого оточення й отримують владні посади завдяки своїй належності до режиму.

Нові санкції націлені проти «гаманців» путіна в особі його родичів та друзів – тих, кого він нагороджує державними посадами та багатством в обмін на їхню нескінченну лояльність.

Під нові обмежувальні заходи, зокрема, потрапили колишня гімнастка Аліна Кабаєва, яку тісно пов’язують з кремлівським лідером, два двоюрідні брати путіна – Ігор та Роман Путіни, двоюрідний племінник господаря кремля Михайло Путін, а також колишня дружина глави рф Людмила Путіна (Очеретна).

Читайте також: Білий дім про санкції проти кабаєвої: Від них ніхто не застрахований

З моменту вторгнення рф в Україну Велика Британія наклала санкції на понад 1 000 фізичних і 100 юридичних осіб рф, у тому числі на олігархів зі статками на загальну суму в 117 млрд фунтів стерлінгів.

24 лютого російські війська розпочали масштабне вторгнення. Вони обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-