У Москві облили червоною фарбою посольство Польщі, Варшава чекає пояснень

У Москві облили червоною фарбою посольство Польщі, Варшава чекає пояснень

Укрінформ
У Москві невідомі облили червоною фарбою фасад посольства Польщі в Росії.

В МЗС Польщі зазначили, що очікують на з’ясування цього інциденту, передає Укрінформ.

У середу в другій половині дня з’явився відеоролик, на якому видно, як троє чоловіків підходять до будинку посольства і обливають фасад червоною фарбою.

Заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вел Сеньк заявив, що цей акт вандалізму можна оцінювати як “акцію у відповідь” на облиття посла рф у Варшаві червоною рідиною під час спроби покласти вінок до монумента радянському солдатові 9 травня.

Водночас заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач повідомив, що Варшава очікуватиме від російської сторони на розслідування інциденту і затримання зловмисників.

Як повідомлялося, до МЗС рф в середу було викликано посла Польщі Кшиштофа Краєвського з приводу облиття посла рф у Польщі Сергія Андрєєва червоною рідиною.

Читайте також: Польща хоче допомогти Україні експортувати збіжжя за кордон

Раніше, 9 травня, українські активісти облили рідиною червоного кольору посла рф в Польщі при спробі покласти вінок до пам'ятника радянським солдатам у Варшаві. Сотні українців заблокували делегації російського посольства підхід до пам'ятника, вигукуючи "фашисти”. російські дипломати так і не змогли покласти квіти і змушені були під охороною поліції залишити це місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-