У Сенаті США зареєстрували резолюцію про визнання рф державою-спонсором тероризму

У Сенаті США зареєстрували резолюцію про визнання рф державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Американські сенатори демократ Ричард Блументаль та республіканець Ліндсі Грем зареєстрували резолюцію, що визнає росію державою-спонсором тероризму й закликає держсекретаря США визнати росію державою, яка спонсорує тероризм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

“Це визнання (країни-спонсора тероризму - ред.) буде важливим в американському законодавстві. Є лише чотири країни, які мають таке визнання: Куба, Сирія, Іран та Північна Корея. Ми намагаємося включити до цього списку Росію, щоб вона була п’ятою. Це компанія, з якою росію треба асоціювати. Це тоталітарні режими, І вони не несуть добра”, - заявив Грем.

За словами Блументаля, росія спонсорувала тероризм ще перед повномасштабним вторгненням, тому що у них були посібники, найманці, довірені особи в Україні.

У резолюції сенатори назвали низку підстав для такого визначення. Однією з них є те, що в лютому 2022 року понад 400 російських найманців із групи вагнера прибули в Київ за наказом кремля вбити президента Володимира Зеленського та членів уряду України.

Резолюцію планують додати до пакета законодавства щодо додаткової підтримки України.

Грем зазначив, що цією резолюцією американський Конгрес надсилає сигнал українському народу, що США їх розуміють. І також сигнал росіянам - що допоки путін буде їх лідером, росія лишатиметься ізольованою.

Читайте також: Спікер Пелосі: росія – спонсор міжнародного тероризму, а путін – боягуз

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня Верховна Рада України підтримала звернення до Палати представників і Сенату США щодо визнання рф спонсором тероризму.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-