Арестович прокоментував ймовірне перекидання військ рф із Сирії до України

Арестович прокоментував ймовірне перекидання військ рф із Сирії до України

Відео
Укрінформ
Радник голови ОП Олексій Арестович підтвердив, що Москва вирішила перекинути російських військових із Сирії в Україну, щоб прискорити захоплення Донбасу.

Про це він сказав в ефірі "Фейгін Live", передає Укрінформ.

"Там хтось заявив, що 63 тисячі. Я сміявся так, що мало зі стільця не впав. За реальними – шість, за супероптимістичними – до 11", – зазначив Арестович, підтвердивши, що російських військових справді перекидають.

"Уявляєте, яка радість у всіх учасників цієї регати, починаючи від турків, закінчуючи Ізраїлем, Іраном? У цьому випадку ізраїльтяни можуть безкарно бити по іранських силах і по асадівських... Щодо Асада, то тепер йому стає дуже сумно. Хто буде стабілізувати його режим? Іран?" – сказав Арестович.

Читайте також: Туреччина підготувала план повернення до Сирії мільйона біженців

"Третє — турки... Зрозуміло, що турецька армія разом з іранцями зробить асадівську армію як синків за відсутності російської авіації. Ціна за авантюру... Ось уже доводиться кидати Близький Схід, дуже серйозне завоювання", – додав він.

Водночас радник ОП зазначив, що не бачить перспективи для рф повернутися до Сирії, "настільки сильно вони зав'язли в Україні".

"Коли вони повернуться, якщо повернуться, там уже буде все перероблено, і буде як мінімум сильний іранський вплив, як максимум – Сирія поділиться на три або чотири умовні держави, і Асад буде денним мером Дамаска", – сказав Арестович.

Читайте також: армія рф зазнає величезних втрат на напрямках головних ударів – Арестович

Нагадаємо: у суботу російська служба Німецької хвилі з посиланням на росЗМІ повідомила, що диктатор путін наказав перекинути військові частини рф із Сирії в Україну, щоб прискорити захоплення Донбасу. За даними Німецької хвилі, загальна чисельність російської армії у Сирії становить 63 000 військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-