Туреччина підготувала план повернення до Сирії мільйона біженців

Туреччина підготувала план повернення до Сирії мільйона біженців

Укрінформ
Завдяки проєкту з побудови житла, шкіл, лікарень та об’єктів економічної діяльності, буде забезпечено добровільне повернення в Сирію 1 млн біженців.

Про це заявив Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє Укрінформ з посиланням на Sabah.

«З 2016 року, коли Туреччина розпочала транскордонні операції в Сирії, приблизно 500 тисяч сирійців повернулися до безпечних районів. Зараз ми готуємося до реалізації нового проєкту, який забезпечить добровільне повернення 1 мільйона наших сирійських братів і сестер, яких ми приймаємо в країні», - сказав Ердоган.

У межах проєкту, який буде реалізовано через турецькі та міжнародні неурядові організації в 13 регіонах Сирії, збудують нове житло та інфраструктурні об’єкти, зокрема школи та лікарні, буде створено інфраструктуру для економічної діяльності - від сільського господарства до промисловості.

Читайте також: Ердоган знову говоритиме з путіним про зустріч із Зеленським у Стамбулі чи Анкарі

Президент виловив сподівання, що коли з часом інші регіони Сирії стануть безпечними, Туреччина також докладе зусиль для підготовки необхідних передумов задля добровільного повернення сирійських біженців.

Станом на кінець квітня в Туреччині проживає майже 3,8 млн сирійців, які мають статус тимчасового гуманітарного захисту.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці квітня Туреччина закрила повітряний простір для російських літаків, які перевозять військових у Сирію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-