Ердоган знову говоритиме з путіним про зустріч із Зеленським у Стамбулі чи Анкарі

Ердоган знову говоритиме з путіним про зустріч із Зеленським у Стамбулі чи Анкарі

Укрінформ
Нинішнього тижня планується ще одна розмова президентів Туреччини та росії, в ході якої, зокрема, йтиметься про проведення зустрічі на рівні президентів України та рф на території Туреччини - в Стамбулі чи Анкарі.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав сьогодні у Стамбулі після святкової молитви з нагоди закінчення Рамадану, повідомляє Укрінформ із посиланням на Sabah.

«Цього тижня матиму розмову з путіним», - повідомив Ердоган.

Як зазначається, президент Туреччини продовжує докладати зусиль для припинення війни та вірить, що відповідних домовленостей буде досягнуто в Туреччині під час зустрічі на рівні президентів.

«Ми докладаємо зусиль і сподіваємося, досягнемо успіху, аби зустріч лідерів відбулася в Стамбулі чи Анкарі… Вважаю, що місцем для здійснення кроків, які необхідно зробити, особливо що пов’язано зі сходом України, буде Туреччина - Стамбул або Анкара», - сказав Ердоган.

Читайте також: Ердоган продовжує переговори для евакуації з Маріуполя

Президент Туреччини також повідомив про намір його речника та головного радника Ібрагіма Калина, який днями відвідав Київ та зустрівся з Президентом України, поспілкуватися найближчим часом із помічником президента рф ушаковим. Зокрема, йтиметься про прискорення евакуації з Маріуполя.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом рф володимиром путіним, під час якої наголосив на важливості припинення вогню, ефективного функціонування гуманітарних коридорів, безпечної евакуації та запропонував провести зустріч президентів України та рф у Стамбулі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-