Апеляційний суд Литви залишив у силі тюремний термін для експолітика, який шпигував на рф

Апеляційний суд Литви залишив у силі тюремний термін для експолітика, який шпигував на рф

Укрінформ
Литовський Апеляційний суд залишив у силі шестирічний тюремний термін для Альгірдаса Палецкіса, визнаного винним у шпигунстві на користь росії.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

Колегія з трьох суддів оголосила, що залишає чинним рішення Шяуляйського окружного суду, яким Палецкіс засуджений до реального тюремного ув'язнення. Досі він перебував на волі під посиленим наглядом, заплативши 50 тисяч євро як заставу.

Читайте також: У Литві колишнього політика засудили до шести років за шпигунство на Росію

За даними прокуратури, Палецкісу та його соратникам було доручено збирати інформацію про литовських чиновників та суддів, які розслідували справу 13 січня, а також інформацію про інші справи, пов'язані з російською агресією проти Литви у 1990-91 роках.

Вільнюський підприємець Деймантас Бертаускас, який визнав свою провину в цій кримінальній справі та дав свідчення, звільнений від кримінальної відповідальності.

Палецкіс заперечував вину, стверджуючи, що це було журналістське розслідування і що він не знав про належність громадян росії до спецслужб.

Читайте також: Командувач ЗС Литви не виключає агресії рф проти його країни за 5-10 років

Раніше Палецкіс був засуджений за заперечення радянської агресії під час подій 13 січня 1991 року у Литві.

Як повідомляв Укрінформ, Служба військової контррозвідки Польщі встановила громадянина росії, який вів розвідувальну діяльність на шкоду Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-