лавров назвав захоплення України метою, для досягнення якої допустима війна

лавров назвав захоплення України метою, для досягнення якої допустима війна

Укрінформ
Міністр закордонних справ рф сергій лавров називає захоплення України традиційною метою росії і вважає війну, бойові дії природним способом досягнення геополітичних результатів. При цьому він не відкидає застосування проти України тактичної ядерної зброї.

Як повідомляє Укрінформ, це випливає з аудіозапису, опублікованого виданням Guildhall і, як воно заявляє, переданого йому українською розвідкою.

«Україна – це відома затія, ще Бжезинський сказав, що росія без України це так, а з Україною – це велика держава… Звичайно, ми не можемо допустити, щоб робилося це, щоб війни, бойові дії уникалися ціною постійних і постійних геополітичних поступок», – каже лавров на записі.

У відповідь на процитоване питання про можливість використання росією в Україні тактичної ядерної зброї, міністр закордонних справ не виключив її застосування надалі. «Ми ведемо нашу операцію звичайними озброєннями. На даному етапі звичайними озброєннями. За правду-матку», — сказав глава МЗС рф, зробивши смисловий акцент на словах «на даному етапі».

Стверджується, що запис цієї розмови було зроблено під час неформального спілкування лаврова з представниками дипломатичного корпусу країн СНД.

Розповідаючи про відповідь на запитання журналіста, лавров імовірно має на увазі квітневе інтерв'ю India Today. Тоді, 19 квітня, російське держінформагентство так переклало російською мовою і процитувало відповідь глави російського МЗС на питання про можливість використання ядерної зброї в Україні: «На цій стадії ми розглядаємо опцію звичайних озброєнь».

Читайте також: Держдеп назвав расизмом та підступною брехнею антисемітські заяви лаврова

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-