У Петербурзі проводять обшуки у справі щодо «фейків» про армію рф

У Петербурзі проводять обшуки у справі щодо «фейків» про армію рф

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі прийшли з обшуком співробітники Слідкому до п'ятьох активістів групи «Мирний опір», відомої акціями на підтримку кримських татар та проти війни в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на опозиційний Телеграм-канал «Ротонда».

Правозахисник Дінар Ідрісов повідомив, що обшуки відбуваються у петербуржців Ольги Смирнової, Асана Мумджі, Тетяни Січкарьової, Влада Шипіцина й Іллі Ткаченка (до останнього прийшли не до його квартири — він тимчасово живе вдома у Шипіцина). Слідчі вилучають техніку.

Смирнова встигла зателефонувати правозахиснику та повідомити, що обшук проводиться в рамках кримінальної справи за частиною 2 статті 207.3 КК. Це стаття щодо поширення «фейків» про російські війська групою осіб із політичних мотивів.

Кримінальну справу, ймовірно, порушено у зв'язку з однією з публікацій у російській соціальній мережі за 4 березня. Цього дня на сторінці групи було опубліковано понад чотири десятки записів, зокрема репости.

Читайте також: росія оголосила у розшук журналіста Невзорова

Відомо, що Ольгу Смирнову і Тетяну Січкарьову після обшуків відвезли на допит до слідчого відділу по Кіровському району Слідкому в Санкт-Петербурзі.

Найжорсткіше покарання за ч. 2 ст. 207.3 КК – десять років позбавлення волі.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну група «Мирний опір» регулярно проводить антивоєнні акції протесту, такі як спалення літери Z на березі Фінської затоки. Раніше на активістів уже було складено чотири адміністративні протоколи про дискредитацію збройних сил рф, розгляд яких відкладено до червня.

Також активісти «Мирного опору» відомі як організатори багаторічної щомісячної акції на підтримку кримських татар – «Стратегія 18».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-